vrijdag 15 november 2013

Begroting 2014 met de nodige afwegingen voor een goede volkshuisvesting in Reeuwijk e.o. opgesteld

De begroting en het jaarplan voor 2014 en de meerjarenprognose is klaar.

De afgelopen maanden is er behoorlijk wat rekenwerk verricht. Door de nieuwe verhuurdersbelasting, de nieuwe financiele regels van de accountants en de heffingen van het centraal Fonds voor de Volkshuisvesting moesten wij nieuwe afgewogen keuzes maken.


*Houdt ons huurbeleid stand, om met een hogere huurverhoging i.v.m. de nieuwe verhuurders belasting toch voldoende huurwoningen bereikbaar met huurtoeslag te houden.
*Hoe kunnen wij onze organisatiekosten zo laag mogelijk houden
*Kunnen we onze nieuwbouwinvesteringen overeind houden en zo zorgen dat we onze eenzijdige portefeuille eengezinswoningen omvormen/aanvullen met goede nultreden woningen voor senioren.

*Kunnen we blijven bouwen voor de middeninkomens (m.n. senioren)en zo zorgen voor doorstroming en vrij komen van sociale huurwoningen voor o.a. starters en doorstromers.
* Kunnen we onze plannen overeind houden om onze woningen energiezuiniger te maken.
Voldoen we bij dat alles aan de voorwaarde van het Waarvorgfonds Sociale Woningbouw om ook leningen aan te kunnen trekken en in de toekomst financieel gezond te blijven.

Het heeft uiteindelijk geleid tot een sluitende begroting.

In de Raad van Toezicht vergadering afgelopen maandag is alles toegelicht, verbanden gelegd met de begroting van vorig jaar en de investerings- en liquiditeitsbegroting. Ook voor een commissaris lijkt me het complex om met alle wijzigingen goed inzicht te houden. Dat is een verantwoordelijkheid van de bestuurder, om de Raad goed te informeren.

In december presenteren wij de begroting in de Algemene ledenvergadering.
We zullen uiteraard niet alle technische details op gebied van de financiele regels toelichten. Maar wel dat door de diverse heffingen ons beleid bijstelling behoefde. Voor wat betreft de planning van onze kwaliteitsvernieuwingen van de woningen en het huurbeleid.
Maar ook dat we financieel gezond de toekomst in kunnen en voor Reeuwijk, Driebruggen en Waarder, waarbij we gezien de vele verplichtingen/regels e.d. die vandaag de dag gelden, waar nodig samenwerking zoeken om onze bedrijfskosten zoveel mogelijk te beperken.

1 opmerking:

  1. KARWEI Boskoop is de ontwikkeling van de markt van Boskoop en zijn omgeving. KARWEI Boskoop doden talrijke klanten uit Boskoop, Benthuizen, Waddinxveen en Alphen aan hoekje Rijn. In alanyl geval dat KARWEI Boskoop, individuen Eveneens afkomstig uit plaatsen zoals Gouda, Zevenhuizen, Hazerswoude, Vuurwerk Reeuwijk, Moerkapelle en Reeuwijk. KARWEI Boskoop is een fatsoenlijke en charmant Development adverteren met oog voor de klant. Om KARWEI Boskoop we Daarnaast slachtoffer rotjes.

    BeantwoordenVerwijderen